O meni

Ozbiljnija priča o meni kao ekonomisti počinje 2013. godine kada sam diplomirao na Univerzitetu u Tuzli, uže usmjerenje Računovodstvo i finansije. Tokom studija sam usavršio svoje dobro znanje iz srednje škole vezano za knjigovodstvo. Obrazovanjem sam stekao neophodno razumijevanje pojmova i procesa tako da znam koje osnovne korake trebam poduzeti u konkretnom poslu i sposobnost da razumijem kako primijeniti stečeno znanje da bi postigao rezultate. Profesionalno stručno zvanje Certificirani računovođa sam stekao u decembru 2019. godine.

Trenutno sam zaposlen kao rukovodilac sektora ekonomsko-finansijskih i kadrovskih poslova u preduzeću koje se bavi javnim prevozom putnika. Ranije sam na poziciji knjigovođe bio zaposlen 22 mjeseca u srednje velikom preduzeću čija je primarna djelatnost pružanje usluga, a prije toga sam radio u proizvodno-uslužnom preduzeću 12 mjeseci na poziciji referenta za ekonomsko-finansijske poslove. Cilj mi je postati ugledan i priznat certificirani računovođa, a vjerujem da odgovornim i predanim pristupom poslu te preciznošću u radu mogu i ostvariti taj cilj. Svakako na tom putu želim biti podrška kolegama i zainteresovanim stranama u razumijevanju i ispravnoj primjeni regulative kao i ostalih segmenata u ovoj oblasti.

Moje interesovanje za informatiku još od osnovne škole rezultiralo je znanjem o mnogim segmentima MS Office paketa, naprednog korištenja interneta i znanjem vezanim za upotrebu WordPress-a. I u tom dijelu ću biti na raspolaganju lokalnoj i regionalnoj zajednici kroz program Saranje. Od 2012. godine se bavim fotografijom kao hobijem.

Zainteresovan sam za umrežavanje, prijateljstvo i razmjenu mišljenja sa ljudima iz struke. Možete me pratiti na razne načine ili me kontaktirati za saradnju.