Prednosti kompanija koje imaju web stranicu

Možda ste se zapitali, “Trebali nam uopšte web stranica? Već imamo letak i katalog… Reklamirali smo se u novinama i na lokalnoj TV. ” Putem web stranice, vaši proizvodi i usluge su dostupne globalno, pravim potencijalnim kupcima 24 sata, 365 dana u godini.

Sve više ljudi će koristiti Internet za prve i najbliže informacije o vama i vašim proizvodim i uslugama koje ih interesuju. Današnji kupci očekuju da svaka ozbiljna kompanija ima svoju web stranicu. Ako žele informaciju o proizvodima ili uslugama koje ga interesuju, jednostavno će reći: “Mislim da imaju web stranicu. Prvo ću to provjeriti.” Web stranice su mnogo brži, jednostavniji i jeftiniji način da prezentujete vaše proizvode i usluge, nego oglašavanje u printanim medijima.

Prednost je što za svaki proizvod ili uslugu možete imati relevantnu fotografiju, detaljne informacije i cijenu, informacije iz kompanije tj. sve ono što interesuje potencijalne kupce ili ono što smatrate da o vama trebaju znati. Zbog toga bi web stranica trebala biti jedan od glavnih ciljeva marketinških aktivnosti i promocije vaše kompanije.

Kada imate web stranicu možete:

1. prezentovati vaš biznis, proizvode i usluge milionima potencijalnih kupaca. Web stranica će sigurno unaprijediti prodaju i ostvareni prihod.

2. osvježiti vašu web stranicu aktuelnim informacijama o biznisu koji vodite, informacijama o proizvodima i uslugama koje nudite itd. Web stranica vam može sačuvati mnogo novca koje biste potrošili prezentirajući vaše proizvode kroz printane i elektronske medije.

3. prezentovati svoj biznis 24 sata dnevno, 365 dana u godini.

4. ažurirati web stranicu te prezentirati nove proizvode i usluge što je mnogo jeftinije od prezentiranja istih putem klasičnih printanih medija. CMS (Content Management Systems) ili sistem za upravljanje sadržajima može biti podešen da vrši automatsko osvježenje i objavljivanje novih informacija kada god to vi hoćete. Možete biti na odmoru, ali web stranica će objaviti određenu informaciju tačno onda kada želite.

5. Web stranica omogućava posjetiocima i potencijalnim kupcima da lakše naprave poslovni odnos s vama. Kupci mogu biti na lokalnom ili globalnom nivou.

6. se natjecati sa drugim kompanijama, vašim konkurentima ili poslovnim partnerima.

7. ostvariti kontakt sa drugim kompanijama putem web stranice i praviti bolje poslovne uslove, lokalno ili globalno.

Zamislite scenario da dobijete telefonski poziv od potencijalnog kupca za molbom da mu date više informacija o proizvodima ili uslugama koje nudite. Sve možete učiniti jeste dati mu više informacija putem telefona i isporučiti katalog ili reklamnu brošuru putem pošte. Za to treba dosta vremena …

Bilo bi mnogo bolje da kažete: “Ako pogledate našu web stranicu, siguran sam da ćete pronaći sve informacije koje vas interesuju.” Iznenadili bi ste se koliko će vam se povećati prodaja ukoliko razvijete on-line katalog proizvoda, prezentirate usluge koje nudite ili napravite virtualnu prodavnicu (web shop).

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)