Da li je vrijeme za online poslovanje?

Za vlasnika ili pokretača manjeg biznisa, prenošenje poslova online može biti jako izazovan posao. Ipak, imate puno drugih stvari na vašoj listi čekanja. – Zašto biste trošili novac na web stranicu kad niste ni sigurni da li će je vaši klijenti/kupci posjećivati?

Odgovor na to pitanje je veoma jednostavan. Istraživanje sprovedeno od strane marketinške agencije Hubspot došlo je do saznanja da čak 78% kupaca sprovede online istraživanje proizvoda prije nego što obavi samu kupovinu, što bi značilo: Ako vaš biznis nije “online”, propuštate priliku da vaši proizvodi dođu u kontakt sa potencijalnim kupcima!

To naravno nije jedini razlog da prenesete vaš biznis na internet.

Treba da razmotrite sljedeće probleme prije nego donesete pravu odluku za vašu kompaniju:

U prošlosti, samo kreiranje stranice iziskivalo je potencijalno veću količinu budžeta. Razmatrajući činjenice, bilo je razumno da vlasnici manjih biznisa prije svega odvažu troškove prenošenja biznisa na internet sa mogućim prednostima takvog poteza.

Kako god, mnoga mišljenja da je izrada stranice skupocjena i komplicirana , nisu tačna. Ako još uvijek djelite to mišljenje, uzmite par minuta, upoznajte se s našom ponudom, pa procijenite stanje!

Naravno, kao vlasnik određenog biznisa, vjerovatno i sami znate, ako je nešto jeftino i jednostavno ne mora nužno biti i potrebno vašoj kompaniji! Ali važnost proširivanja vašeg biznisa – online- je ogromna.

Dosta malih kompanija odustane od ideje kreiranja vlastite web stranice, na samom početku, jer ne vide način da pronađu vrijeme i novac za web prisutnost, pored drugih stvari na listi čekanja i premalog budžeta. Nažalost, to je jedna velika greška. Iako niste uložili novac u kreiranje web stranice za manji biznis, posjedujete web prisutnost ali u pitanju su vaši kupci koji kontroliraju konverzaciju.

Danas, interakcije kupaca ne ostaju u zatvorenom krugu. Ako je kupac frustriran, neće to samo prenijeti svom najboljem prijatelju već će to prenijeti cijelom svijetu preko web stranica za review, socijalnim mrežama i na mnoge druge web stranice . I ako vaša stranica nije prisutna na internetu da pobije tvrdnje ili se pomiri sa istima, ovo je jedino što će budući potencijalni kupci naći o vama na internetu –bilo pozitivno ili negativno.

Očito,ako posjedujete web stranicu , to vam ne garantira da nećete imati negativni review ili negativan feedback, ali ako ste dio konverzacije, dokazujete da je vaš biznis odan svojim kupcima. Samim tim sprečavate gubljenje klijenata koji bi u najgorem slučaju mogli preći kod vaše konkurencije na osnovu vaše web prisutnosti odnosno neprisutnosti.

Vjerujte da je prelazak kupaca kod kunkurencije zbog neprisutnosti na internetu dovoljan razlog za brigu. Klijenti danas imaju naviku da prvo pretraže “online” sve moguće informacije o kompaniji prije bilo kakve kupovine ili posla. Ako se vaša kompanija ne pojavi u ovom pretraživanju, ako nemate aktivnu web stranicu (ili ako vaša prezentacija na internetu izgleda kao da je iz 1996.), gubite odmah na startu jer time nećete biti ni uključeni u ovaj pretraživački proces.

Ali ne koriste pretraživače samo vaši potencijalni – budući – kupci. Mnoge druge pretraživačke alatke – uključujući GPS uređaje, platforme za review, kao sto su Yelp i Google Places – koriste informacije o vašoj kompaniji, koje se nalaze na vašoj web stranici. Ako se vaša web stranica ne pojavljuje, vaš biznis se naravno neće pojaviti u rezultatima pretraživanja, što će dovesti do, naravno, gubitka vaših potencijalnih klijenata.

Zaključak: Vaš mali biznis treba web stranicu, i to odmah. Na sreću, zahvaljujući nama, taj će proces biti jeftin, brz i savršen – totalno. Zato odaberite omiljeni paket i kreirajte web stranicu za vašu kompaniju još danas!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)